Mijn weblog is een andere kant op gegaan….

Hoe ga ik verder nadat ik jou heb gezien? Stilte had ik nodig en jij waarschijnlijk ook.  Je wilt het niet en toch  praat ik met je,  op deze manier. Jij maakt zelf uit wat je er mee doet,  jouw zwijgen is even legitiem als mijn níet meer zwijgen.  

Afgelopen zomer brak er oorlog uit in het andere verre buitenland , dicht bij waar je broer met vrouw en kind woont. Ze kwamen in de gevarenzone  en dat alles riep enorme angst bij me op, de druk werd haast te groot . Er heen gaan was geen optie, omdat het noorden  onder vuur lag…. Een gordelroos-aanval , waardoor ik me nauwelijks kon bewegen , kwam er bij ,  maar ik moest iets doen en dat werd het blog!

Mijn eerste afleveringen gingen over  “de niet teruggekeerde familie”. 
Voor een expositie heb ik dat als thema genomen, omdat het al een tijdje onder de oppervlakte lag te wachten. Ben  gaan werken , zo uit bed naar mijn “atelier”,  jouw oude slaapkamer….Heb foto-albums doorgespit , de vloer lag bezaaid. Genoeg ooms , tantes , neefjes , nichtjes , die nooit meer terug kwamen. Van je oma’s kant heb ik Levie en Annie en een paar kinderportretjes geschilderd en van de kant van je opa waren er zijn twee broers en een meisje. Toen er negen portretten af waren ben ik gestopt. 
De afbeeldingen van twee kinderen hangen bij hun zusje , die als enige van het gezin overbleef.
Ik besef , dat je dit allemaal misschien niet  wil weten , maar ik heb het voor mijzelf nodig om de reden van mijn blog uit te leggen .

Mijn weblog   is opeens een andere kant op gegaan. Ik kan niet anders , ik moet mee , want mijn wereld is anders geworden sinds ik je kan zien op internet ….
Misschien ga ik je steeds wat over het leven vertellen ….,  hoe het was zonder jou …..  Het heeft nog geen vorm in mijn hoofd , ik vertrouw op mijn intuïtie . Dat het moeilijk wordt weet ik , want wat kan ik zeggen zonder jou en mij te beschadigen .
Er is een zin , die de laatste tijd vaak in mijn gedachten terugkomt. Toen je nog klein was , vroegen we  hoeveel we van elkaar hielden en dan zeiden we : net zoveel als er zandkorreltjes op de wereld zijn .

Ik herhaal het : wat ik het liefst zou willen is naar je luisteren ….

Afbeelding: Zo heb ik je ooit gezien en  geschilderd, dit was jouw huis, jouw hand….of ?….

Dit bericht is geplaatst in vkblog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.