Aquarel naar Peinzende vrouw van Karl Schmidt-Rotluff

Wat kan ik doen, wanneer er  weer een oorlog is in het Middenoosten en ik  van alle kanten wordt belaagd met anti – Israël  en anti – joodse geluiden, wat  kan ik anders doen dan onderduiken in mij zelf om niet de angst te laten winnen die diep in mij zit?
De angst om wat er met mijn land gebeurt, het land, waar mijn vader zo vol van was?
Dit land, dat niet meer weet hoe HET op te lossen?

Het enige wat ik kan doen is schilderen, wat dan ook en het hoeft niet actueel te zijn, als ik maar met verf bezig ben en zo ontstaat dan deze vrouw, volkomen onbelangrijk, maar voor mij een uitweg voor alle spanning.

Eigen werk, aquarel op papier


Het gescande origineel  uit een boek met de titel : Brücke

Dit bericht is geplaatst in vkblog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.