Vrijdagbrief

“Eigen werk , nog volop in het proces van schilderen, kijken, voelen.”


Grenzen zijn een gegeven in onze maatschappij. Wij krijgen er allemaal mee te maken. In mijn eigen kleine leventje werden ze grof overtreden door mensen die vonden, dat de wereld beter af zou zijn zonder mij. Om het heel dicht bij mijzelf te houden, ik heb nooit begrepen , wat een  baby voor gevaar zou opleveren.
Gelukkig hadden mijn ouders het wel door en brachten mij bij mensen, die daardoor ook weer gevaar liepen. Dit herhaalde zich enkele malen en zo werd ik een doorgeefbaby.
Maar ik heb toch grote mazzel gehad, dankzij al die mensen heb ik het overleefd!

Een mooi gegeven is, dat het mijn ouders lukte om mij zonder haatgevoelens het leven verder in te sturen.

In het grote conflict, dat zich afspeelt kan ik niets veranderen, maar ik kan er op mijn eigen manier naar kijken en zonder woorden iets laten zien, iets kleins.

Dit bericht is geplaatst in vkblog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.