Brief op vaderdag voor jou, die zijn naam draagt.

 

Volgens de joodse traditie mag je een pasgeborene niet vernoemen naar een levend persoon. We hadden genoeg doden in de familie en voor je broers hadden we het voor het uitkiezen. Voor jou wilden we een uitzondering maken en je kreeg een prachtige naam.

 

Kort en met je achternaam een zingend geheel..

 

Mijn vader was er heel gelukkig mee , dat herinner ik me nog duidelijk. Wat ik niet meer weet is , wie jou op de achtste dag na je geboorte met een groot kussen op zijn schoot via de “Brith Mila” de wereld van het jodendom heeft ingeleid. Vaag herinner ik me een goede vriend, die de taak op zich nam.

 

Je bent een deel van het “Verbond” , het grote geheel . Wat doe je er mee,ik zou het zo graag van je horen.

 

 

Dit schilderij hangt in Israël in het huis van je broer, naast  “het buro van opa” .

Dit bericht is geplaatst in vkblog en getagd, , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.